Det blir allt vanligare att konsumenterna köper stallströ till sina stall. Nu har även flera butiker börjat att ha olika sorters stallströ i sina sortiment. Tidigare var det inte många butiker som erbjöd ett varierat utbud av stallströ, men eftersom det nu blivit en stor trend, har många bestämt sig för att inhandla ett större sortiment, för att kunna locka till sig en större mängd kunder.

Stallströ är något som nu anses vara ”viktigt” att ha i ett stall. Tidigare var det endast de riktiga entusiasterna som köpte och använde detta. Men nu har det alltså blivit allt mer utbrett och fler och fler använder det i sina stall, även de som anses vara ”amatörer”. VD:n på ett av de stora företagen, som framställer stallströ, är väldigt glad att se hur användningen av stallströ blivit allt större. Han tycker att det är något som alla borde ha i sina stall.

Stallströ – Vad är det och när började det?

Stallströ är alltså det som man har på golvet i stallet, och har som syfte att göra det mer bekvämt för hästen som befinner sig där. Det finns olika sorters stallströ, som då riktar sig till olika sorters skötare och hästar.
Att hitta en sort som passar just dig och din häst är inte speciellt svårt, eftersom det finns ett sådant stort utbud av stallströ i dags läget.

Men även då trenden verkar peka spikrakt uppåt, så kommer utbudet förmodligen att fortsätta öka och då blir det ännu lättare att hitta det som passar dig. Användningen av stallströ började för flera hundra år sedan, men då var det inte alls lika utbrett som det är idag. Endast de allra rikaste hade råd med denna ”lyxvara”. Det har sedan successivt blivit allt större och nu har även en stor massa tillgång till denna produkt.