Fina svenska hantverk är mycket eftertraktat idag, och det med rätta. Att köpa saker och produkter som är tillverkade och producerade i Sverige är såväl gynnande för landets ekonomi och tillväxt samt att det är miljövänligt då man slipper frakta varor och produkter över hela världen och därmed skapar man också ett stort utsläpp av avgaser som man slipper om man handlar från sitt eget land eller så nära som möjligt.

Ett exempel är att handla skinn på Gotland. Det är något som många väljer att göra tack vare ett flertal anledningar, det är bra kvalitet, det är närproducerat och det är väldigt vackra skinn som säljs på Gotland. I Tranås så ligger Tranås Skinnberedning dit man skickar det gotländska skinnet för att bereda det så att det blir en färdig produkt för dig att få hem när du köper det antingen på Gotland eller om du beställer det direkt från Tranås Skinnberedning.

Grön energi vid produktion.

Tranås Skinnberedning har en lång erfarenhet av att arbeta med skinn och göra det till en färdig produkt. För att det inte ska skada naturen eller miljön så väljer de även att använda sig av grön el från Tranås Energi. De är även helt fossilfria och är alltså inte beroende av olja vid beredningen av skinnet och är därmed mycket mer miljövänliga än andra företag.

Så för att få ett vackert, miljövänligt och hållbart skinn så är det de gotländska skinnen som ni ska kika på. På Gotland tar man väl hand om djuren så att de får ett bra och drägligt liv, något som också det är mycket viktigt att tänka på om man köper sådant som kött och skinn för att man inte ska bidra till en produktion där djur far illa. Så köp gotländskt skinn från Tranås Skinnberedning så kommer du att få ett skinn i mycket god kvalitet.